gewoon goed
persoonlijk

1 mei 2020

 

Laat jij je leiden door alle berichten of zet je regelmatig “je filters” aan.

Corona kunnen we niet weg toveren en we dealen ermee op verschillende manieren. Dat gaat de een beter af dan de ander.  

We creëren onze eigen realiteit en ons leven door de gedachten die we hebben.

Gedachten die we telkens opnieuw denken totdat ze onbewust worden en we het gaan geloven.We leiden ons leven op basis van wat we geloven. En wat we geloven, vormt onze overtuigingen. 

Overtuigingen besturen jouw gedrag. Als overtuigingen ondersteunend zijn geeft dat een goed gevoel. Als overtuigingen niet ondersteunend zijn, geeft dat een minder prettig gevoel.

Het voert soms terug tot onze jeugd. Tot ongeveer je 7e jaar absorbeer je alles wat je ziet en hoort en neem je klakkeloos over wat jou wordt geleerd, goed of fout. Daarna begin je langzaam filters te ontwikkelen en wordt je bewustzijn actief.

Sommige volwassenen hebben in hun jeugd zo vaak iets negatiefs gehoord dat ze dat zijn gaan geloven en nu nog meedragen als een overtuiging. Het jongetje dat altijd hoorde dat hij "lelijk" was, is nu misschien geen zelfverzekerde man en vindt zichzelf mogelijk te zwak.

Ze bepalen je leven. Ze hebben effect op je geluksgevoel. En we zorgen er dan juist voor dat onze kernovertuigingen werkelijkheid worden. En zo is de cirkel rond. Er bestaat zelfs een wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat het nog verder gaat dan je geluksgevoel. Maar dat gaat hier te ver.

Het goede nieuws is dat we ons bewustzijn kunnen trainen en gezonde overtuigingen kunnen creëren. Positief denken bevordert de kwaliteit van je leven, zelfs met Corona in ons kielzog.


*foto van Gerd Altmann