gewoon goed
persoonlijk

14 april 2020

Parkeer je zorgen, neem je tijd

  

Natuurlijk, ik maak me ook zorgen. Vrienden en familie zijn me dierbaar, het huishoudboekje moet kloppen. Maar corona geeft me ook de tijd. Tijd die ik lang niet voor mezelf nam… en ik ben een specialist. Ik coach mensen. In wat een adempauze voor de rattenrace lijkt, ontdek ik mijn kracht. Op plaatsen waar ik die nooit gezocht zou hebben.

   

Ik schreef het al eerder, in de meeste gevallen zijn ze niet eens zo verborgen, maar gewoon aanwezig. Sterker nog, we hebben een soort van blinde vlek ontwikkeld voor onze eigen talenten en krachten. Ze gaan ons gemakkelijk af, en vallen juist minder op. In de pre-corona hectiek.

Cyber skills

Ik heb thuiswerken nooit wat “voor mij” gevonden. Op kantoor zijn, de mensen kunnen aankijken was noodzakelijk vond ik. Op de een of andere manier was het toch gemakkelijker de auto te pakken. Nu alles me dwingt om thuis te werken, kom ik een heel andere “ik” tegen. Ik leg me gemakkelijk neer bij de inefficiëntie die er nu is. Heel Nederland moet wennen, niet? Het vanzelfsprekende tempo dat ik me aanleerde, waarvan ik me nauwelijks nog anders bewust was dan tijdens de complimenten die ik zo nu en dan tijdens een opdracht kreeg, was een drempel om wat nieuws te leren.

Kick de crisis

Als je op dit moment meer tijd hebt, zou je eens kunnen onderzoeken waar jouw krachten en talenten liggen. Even niet met een hijgende baas of opdrachtgever in je nek. Vrij van de stuiterende massa om je heen, en vrij om op ieder moment af te haken als het even niet lukt, of als de kinderen je weer even nodig hebben. Haal de deadline eraf. De haast eruit. Later pak je het wel weer op.

Dromen

Je zult ontdekken dat thuiswerken veel voordelen heeft. Je voert andere gesprekken. Je voert gesprekken anders. Met andere mensen, vaak ook, als je een beetje op LinkedIn actief bent, bijvoorbeeld? Ga eens bij jezelf na, wat je nu “anders” doet doordat je uit je normale ritme bent.  Sta stil wat je daarbij anders voelt en denkt. Neem even de tijd om je de “waarom” vraag weer als een kind te stellen. Droom weer even, als je je deadline niet lijkt te halen. Maak ruimte voor jezelf. Voor je muziek, je tuin, je boek… morgen is er weer een dag.

   

*foto van ThePixelman