gewoon goed
persoonlijk

10 april 2020

Wat is jouw kracht?

 

Met zoveel tijd – in veel gevallen – is er ruimte voor bewustwording en zelfreflectie. 

Wie ben je? Wat wil je? Wat kan je? Wat zijn je innerlijke angsten?

 


Tijd voor zelfreflectie. Voor het ombuigen van negatieve emoties die de kop op steken. Misschien ontstaan er ideeën, ontstaat er creativiteit of zelfs berusting en dankbaarheid. Dankbaarheid voor de kleine dingen die je eerder minder opmerkte of voor de warme contacten die er ontstaan door andere manieren van communiceren op afstand. 

Door te vertragen en bij jezelf op zoek te gaan naar jouw kracht kun je straks beter presteren. Als jij dat ook wilt dan heb ik een programma dat jou inzicht geeft in wie jij bent, wat je wil en wat jouw talenten en jouw valkuilen zijn. Bezig zijn met jouw talenten betekent plezier en geluk, bezig zijn met jouw angsten en valkuilen betekent afzien.

 

Je ontwikkeling

Het is algemeen bekend dat wat je leuk vindt energie oplevert en wat je niet leuk vindt energie kost. Soms ontdek je dat je in een omgeving bent die niet langer past bij je. Maar hoe komt dat dan? Je hebt daar toch zelf voor gekozen? Of niet?

In je leven maak je een ontwikkeling door. Die is gebaseerd op gebeurtenissen en de inzichten die daaruit voortvloeiden. Zo heeft iedereen in zijn of haar leven een aantal doorslaggevende momenten, cruciale keuzes en impactvolle ontmoetingen in zijn of haar leven. Je ontwikkeling staat echter niet stil en daar moet je naar handelen om je ook gelukkig te blijven voelen. Corona zou wel eens zo’n doorslaggevend moment kunnen zijn.

Verwachtingen, talenten en krachten

Dat hoeft niet voor iedereen te gelden. Sommige mensen kunnen 45 jaar hetzelfde werk fluitend doen, anderen voelen na een aantal jaren de drang om iets anders te gaan doen. De werknemer die 45 jaar fluitend naar zijn werk gaat zit in een flow, is bezig met die dingen die hem energie opleveren en die aansluiten bij zijn verwachtingen. De ander heeft waarschijnlijk zijn verwachtingen bijgesteld en ontdekt dat de omgeving niet meer bij hem of haar paste.

Terug naar jou

Als je op dit moment meer tijd hebt, en je herkent je in bovenstaande, dan zou je voor jezelf eens kunnen onderzoeken waar jouw krachten en talenten liggen en wat jouw verwachting van het leven is. Ik kan je daarbij helpen.

Laten we allemaal stoppen met afzien en een beetje gelukkiger worden, dat gun ik jou en mij.

 *foto van _Alicja_