gewoon goed
persoonlijk

Hé directeur, kijk jij stiekem mee?


Vertrouwen geven is goed… maar controleren is beter. Waar of niet? Ik vroeg haar dat. Ze baalde van de manier waarop medewerkers de opdrachten die ze gaf maar niet leken te willen begrijpen. Producten werden altijd net iets anders geleverd dan ze had uitgelegd. Ze wil een mysteryklant inschakelen. Of ik het daarmee eens ben.


Een mens krijgt graag vertrouwen, getest worden is vervelend. Tenzij… Belangrijker is of je het open doet… met respect. Een mysteryklant kan heel goed in sommige organisaties, in andere niet. Daar waar men gewend is aan een directeur die af en toe meekijkt en zich verzekert van kwaliteit, daar kan het. Het belang van de klant is gedeeld. Begrepen. Waar de klant ‘leeft’ in ‘de productie’ is een mysteryklant een spelletje dat verbindt. Een inside-grap over de fouten die mogen, die tot lessen moeten leiden.

Openheid en communicatie. Duidelijkheid. Goed uitgelegd zien je mensen het als respect. Voor de klant, voor de directeur en voor hun werk. Zelfs als je ‘stiekem’ meekijkt. Omdat een tevreden klant daar leidt. In alles. Omzet, winst, salaris. Plezier. Succes.

Verbonden op afstand

‘Gewoon Lien’ is ervaren met mensenwerk; in een wereld waar veel niet meer normaal is en dat misschien ook niet meer gaat worden. Persoonlijk contact kan – dat weet ze – ook op afstand als het vertrouwen er over en weer is. Daar moet je aan bouwen. Met Lien, verbinding zit van binnen en dat kan op afstand. Mensenwerk.

Wil je meer weten over samenwerking en leiderschap?